Składniki:
- 1 kg wątróbki drobiowej
- 4 średnie cebule
- przyprawa do wątróbki Rafex
- pieprz
Wątróbkę umyć, oczyścić, osuszyć i pokroić w kawałki. Cebule obrać i pokroić w piórka. Podsmażoną cebulę przełożyć z patelni do miseczki i na tym samym tłuszczu, co smażyła się cebulka usmażyć wątróbkę. Smażyć wątróbkę na niedużym ogniu od czasu do czasu mieszając, a gdy będzie już odpowiednio usmażona dodać do niej podsmażone wcześniej cebule. Następnie wszystko przełożyć do niedużego saganka, doprawić i dusić jeszcze przez kilka minut na wolnym ogniu.
Wątróbkę można podawać z ziemniakami bądź z pieczywem.
Mimo wszystko życzę smacznego :)
ja niestety nie przepadam za wątróbką :( a poza tym nie umiem jej dobrze zrobić, zawsze wychodzi mi za twarda... :(
OdpowiedzUsuńTak jak pisałam, ja bardzo długo nie lubiłam wątróbki, ale się w końcu do niej przekonałam :)
UsuńTo może i ja się kiedyś przekonam :)
UsuńNie lubię wątróbki! :D
OdpowiedzUsuńA ja wręcz kocham wątróbkę z cebulką :) Pyszota :)
OdpowiedzUsuńA jednak znalazła się zwolenniczka wątróbki :)
Usuńja uwielbiam wątróbkę, szczególnie gdy babcia robi w piekarniku z przyprawą do gyrosa i cebulką :)
OdpowiedzUsuńBardzo lubię wątróbkę :) Dodaję czasem jabłko lub banana :)
OdpowiedzUsuń