Dziś pierwszy post z aromatycznej i smakowitej serii :)
Na tapetę wzięłam mięso mielone. I tak powstały mielone pod pierzynką :)
Składniki:
0.5 kg mięsa mielonego
2 jajka
bułka tarta
2 czerstwe kajzerki
0.5 kg pieczarek
2-3 nezaduże cebule
30 dag sera żółtego
przyprawy: zioła zamiast soli oraz pieprz czosnkowy ( Rafex )
Czerstwe bułki moczymy w wodzie. Kiedy będą miękkie dodajemy je do mięsa mielonego. Dokładamy jajka, bułkę tartą i przyprawy. Wyrabiamy masę i formujemy kotlety w formie placków.
Pieczarki oraz cebule kroimy w plasterki. Następnie przesmażamy na patelni.
Na blachę posmarowaną olejem układamy placki, na nie kładziemy pieczarkowy farsz, przykrywamy plasterkami sera. Do smaku możemy polać keczupem i majonezem.
Całość zapiekamy w piekarniku w temp. 180 C przez 20-30 minut.
Życzę smacznego :)
Na pewno jest smaczne. Pychota!
OdpowiedzUsuńPrzepyszne :)
UsuńPyszności;)
OdpowiedzUsuńU mnie nikt by nie tknął - ale ja bym zjadła a jak! :D Moi chłopcy tylko "czyste" mielone :))
OdpowiedzUsuńU mnie na szczęście nauczyli się jeść takie udziwnienia :)
Usuńo rany jak to smakowice wygląda:)
OdpowiedzUsuńA jak smakuje :)
UsuńMmm, akurat się skłąda, że nie wiedziałam co zrobić na obiad, a mamcia leci do pracy. Chyba wszystko mam w domu DZIĘKI!
OdpowiedzUsuńzapraszam do mnie! www.sszuminska.blogspot.com
Cieszę się, że pomogłam :)
UsuńJadłam wielokrotnie :) Na prawdę pychotaaa :)
OdpowiedzUsuń:)
UsuńO a ja mielone jadałam pod wieloma postaciami ale tego dania nie znałam. Wygląda smacznie i zapewne takie jest.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam cieplutko!
Spróbuj kiedyś, naprawdę pyszne :)
UsuńMniam aż mi ślinka cieknie :)
OdpowiedzUsuń:)
UsuńMyszy by zjadły!
OdpowiedzUsuń